Nubbesallad i tunnbrödsskål

1 h
4
Nubbesallad i tunnbrödsskål
Foto: TV4

Förrätt med en smak av svensk sommar. Krämig matjessill, ägg och potatis i skålar av tunnbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 april 2015
Visa mer
1 h
4

Du behöver

Tunnbrödsskålar

  • 4 runda tunnbrödsknäckebröd

Nubbesalladen

  • 3 kokta kalla potatisar, i bitar
  • 200 g matjessill, skuren i små bitar
  • 3 kokta ägg, hackade
  • 1 knippe dill, finskuren (spara lite till garnering)
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 burk röd caviar (spara lite till garnering)
  • 10 cm purjolök, finskuren
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • citron, till garnering

Gör så här

  1. Tunnbrödsskålar
    Börja med att pensla de 4 runda tunnbrödsknäckebröden med vatten på en sida. Lägg dem en och en i en varm stekpanna med den blöta sidan uppåt, när de är varma och mjuka så lägg dem över ett glas så dem formas till en skål.
  2. Nubbesallad
    Allt blandas ihop och låt stå några timmar, kan med fördel göras dagen innan.
  3. Servering
    Lägg upp röran i tunnbrödsskålarna strax innan servering. Garnera med stenbitsrom, citron och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept