Nötsnittar

Nötsnittar
Foto: TV4

Dubbla nötkakor med syltfyllning och därefter glaserade blir säkert uppskattade.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 200 g hasselnötskärnor
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3,5-4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • sylt, fast, ej för söt
  • ca 2 dl florsocker
  • 1 st äggvita
  • mandel, hackad och skållad eller nötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mal nötterna på mandelkvarn.
  2. Rör smör och socker vitt och pösigt och blanda sedan i nötter och vetemjöl blandat med bakpulver. Låt degen vila kallt ca 1 timme i folie eller plastfilm.
  3. Smöra två plåtar eller använd bakplåtspapper. Rulla ut fyra längder ca 3 cm tjocka, lagom långa för plåten. Lägg två längder på var plåt och platta till dem. Jämna kanterna. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 min eller tills de har fin färg.
  4. Skär kakorna i snittar ca 6 cm långa. Bred sylt på den flata sidan och lägg ihop dem två och två.
  5. Rör ut florsocker med äggvita till en tjock glasyr och bred över kakorna. Garnera med nötter eller mandel. De här kakorna bör inte frysas. De är godast nybakade eller några dagar gamla.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept