Nötfärsbiffar med hela tomater och oliver

Nötfärsbiffar med hela tomater och oliver
Foto: TV4

Variera färsbiffarna med att krydda färsen på annorlunda sätt. Som med de flesta färsrätter kan nötfärsen bytas ut mot lamm- eller fläskfärs. Ris eller pasta är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 krm nyriven muskot
  • rivet skala av en citron
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 dl vetemjöl
  • Tomatsås:
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 tsk tomatpuré
  • salt och malen svartpeppar

Till servering:

  • 0,5 dl svarta oliver
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Ta bort kanterna på brödet och smula ner det i mjölken. Låt ligga ett par minuter. Tvätta citronen och riv skalet. Skala vitlöksklyftorna och hacka persiljan. Blanda köttfärs och persilja och pressa ner vitlöken. Blanda ner brödet och knäck i ägget. Krydda färsen med salt, peppar, muskot och citronskal. Blanda noga.
  2. Forma runda små platta bullar av färsen och vänd dem i mjölet så att de får en tunn vit hinna. Bryn biffarna i olivolja och lägg dem på ett fat.
  3. Häll tomatburkarna i stekpannan och klicka i tomatpurén. Krydda med salt och peppar. Lägg i biffarna och låt dem puttra under lock tills de är genomstekta. Strö över oliverna och dekorera med basilika före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept