Variera färsbiffarna med att krydda färsen på annorlunda sätt. Som med de flesta färsrätter kan nötfärsen bytas ut mot lamm- eller fläskfärs. Ris eller pasta är gott till.
Ta bort kanterna på brödet och smula ner det i mjölken. Låt ligga ett par minuter. Tvätta citronen och riv skalet. Skala vitlöksklyftorna och hacka persiljan. Blanda köttfärs och persilja och pressa ner vitlöken. Blanda ner brödet och knäck i ägget. Krydda färsen med salt, peppar, muskot och citronskal. Blanda noga.
Forma runda små platta bullar av färsen och vänd dem i mjölet så att de får en tunn vit hinna. Bryn biffarna i olivolja och lägg dem på ett fat.
Häll tomatburkarna i stekpannan och klicka i tomatpurén. Krydda med salt och peppar. Lägg i biffarna och låt dem puttra under lock tills de är genomstekta. Strö över oliverna och dekorera med basilika före servering.