I samarbete med Scan

Nöt- och bönburgare med rödkålssallad och avokadocrème

40 m
4
Burgish med bönsallad
Foto: Köket.se

Blanda dina biffar med både köttfärs och bönor, det blir både gott och saftigt! Servera till en krispig rödkålssallad och en avokadokräm. Eller prova Scans nyhet "Burgish" med hälften svenskt kött och hälften grönsaker.

Tips! Testa Scans färdiga Burgish med hälften köttfärs och hälften grönsaker.

15 februari 2017
40 m
4

Du behöver

Burgare

  • 400 g nötfärs
  • 1 stor morot, finriven
  • 1 gul lök, finriven
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g svarta bönor, kokta
  • 1 ägg
  • salt och peppar

Avokadocrème

  • 2 avokado
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Rödkålssallad

  • 0,5 huvud rödkål
  • 2 morötter
  • 400 g kidneybönor
  • 150 g fetaost
  • 0,5 granatäpple, kärnorna
  • salladskrydda
  • olivolja
  • hallonbalsamico

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till burgarna. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek burgarna tills de fått fin yta och är genomstekta.
  2. Mixa avokado, crème fraiche och vitlök till en slät kräm. Smaka av med salt.
  3. Strimla rödkålen fint och riv morötterna. Blanda ihop till en sallad tillsammans med kidneybönor, smulat fetaost och granatäpple. Krydda med lite salladskrydda, ringla över olivolja och balsamico.
  4. Servera salladen med burgarna och avokadokrämen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept