Norskt "pinnekött" - hemrimmad lammbringa

12h
6

Det här är en väldigt god norsk rätt på lammbringa som är både rimmat och grillat.

16 maj 2008
Visa mer
12h
6

Du behöver

  • 2,2 kg lammbringa
  • Skalade björkpinnar

Saltlag:

  • 15 l vatten
  • 3,8 kg salt
  • 900 g farinsocker

Tillbehör:

  • 1200 g potatis
  • senap

Gör så här

  1. Rimma köttet:
  2. Häll ingredienserna i en kastrull och koka dem i ca 5-10 minuter.
  3. Skumma av ytan.
  4. Låt kallna.
  5. Putsa köttet från senor och fett. Lägg ner i lagen och förvara kallt i 2 dygn.
  6. Dag 3: Tag upp köttet och låt det lufttorka i svalt och torr utrymme i runt 2-3 dygn.
  7. Dag 4/5: Skär köttet i portionsbitar och lägg i blöt över natten i kallt vatten.
  8. Dag 5/6: Plocka tunna björkvistar och skala av barken.
  9. Köttet i gryta:
  10. Lägg björkpinnarna i botten på en stor kastrull och lägg sedan köttet ovanpå. Fyll kastrullen sedan med vatten så att det knappt täcker köttet.
  11. Koka i ca 2-2,5 timmar.
  12. Grilla köttet:
  13. Sätt grillen på högsta värme.
  14. Grilla köttet i ca 5 minuter så att fettet blir knaprigt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept