Norrlandsbakelser

Norrlandsbakelser
Foto: TV4

Med fryst smördeg är det lätt att svänga ihop de här små goda kaffebröden. En bra räddningsplanka när man får oväntat besök.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 3 frysta smördegsplattor
  • Fyllning:
  • 100 g hasselnötskärnor, grovmalda
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • Garnering:
  • 1 äggvita
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Tina smördegen i 15 minuter. Skölj en ugnsplåt med kallt vatten. Sätt ugnen på 200°. 2. Mal nötterna grovt. Blanda nötterna med strösocker och äggvitor till en smet.
  2. Lägg upp smördegsplattorna på rad och skarva kortändorna med äggvita som klister. Kavla ut degen så att den blir 15 cm bred. Lägg ut fyllningen som en sträng på mitten. Vik över kanterna på båda sidor mot varandra till en rulle.
  3. Lägg rullen med skarven ner och skär 4 cm breda bitar. Lägg dem på plåten. Pensla med äggvita, strö på pärlsocker och grädda i 200° ugnsvärme 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept