Nordstjärnan

Nordstjärnan
Foto: TV4
Jul

Ett tips då du gräddar dessa och andra tunt kavlade kakor, t ex pepparkakor. Använd kalla plåtar annars blir det bubblor på de färdiggräddade kakorna.

17 november 2010
Visa mer
100

Du behöver

  • 200 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker, rågad
  • 2 st äggulor
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 st äggvita, till pensling
  • Till garnering:
  • pärlsocker
  • mandel, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker vitt och pösigt. Använd gärna elvispens degkrokar.
  2. Tillsätt gulorna en i sänder och rör väl mellan varje.
  3. Arbeta sist in mjölet och forma en slät deg med händerna. Låt degen vila i kylen minst 1 timme.
  4. Förbered plåtar. Dela degen i mindre bitar och kavla en bit i sänder medan de övriga ligger i kylen.
  5. Kavla degen tunt och ta ut stjärnor med mått. Lägg dem på kalla plåtar. Pensla kakorna med uppvispad äggvita och strö på mandel och pärlsocker.
  6. Grädda kakorna gräddgula, ca 5 min. Kan frysas i folieform. Använd inte plastpåse, kakorna är spröda!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept