Tryfferat mandelpotatismos

4 - 6
Från Nyhetsmorgon

Det här potatismoset blir både luftigt och förföriskt! Min favorit till detta mos är stekt röding eller köttbullar gjorda på vildfärs /Norbert

Maya Samuelssons dryckestips:

Langhe Nebbiolo Scavino, 2014
Italien, Piemonte, Langhe, Nr 92311

Barolo Massolino, 2011
Italien, Piemonte, Barolo, Nr 72154

Bryggeri Skeppsgossens Vita Tryffel
Sverige, Nr 31088


13 november 2008
Visa mer
4 - 6

Du behöver

  • 1 kg mandelpotatis
  • 3,5 dl gräddmjölk
  • 3 timjankvistar
  • 50 g smör
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 1 nypa socker
  • 1 nypa malen muskot
  • 60 g färsk mogen riven tryffel

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i klyftor och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Koka upp gräddmjölken med smöret och timjankvistarna, sila därefter av timjanen.
  2. Häll gräddmjölken över potatisen och vispa till en slätt mos. Smaksätt med salt, malen vitpeppar, socker och malen muskot. Tillsätt slutligen den rivna tryffeln.
  3. Servera gärna till stekt röding eller köttbullar gjorda på viltfärs.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept