Savoykålsinbakad ripa med syrlig rödlöksmarmelad och selleripuré

Från Nyhetsmorgon

En fantastisk anrättning med garanterat gör alla vid bordet nöjda!

Till detta recept använder Norbert en ugn med ångfunktion.

11 januari 2008
Visa mer
1h
4

Du behöver

Savoykålsinbakad ripa:

  • 4 st förvällda savoykålsblad
  • 4 st ripbröst
  • 100 g ripfärs
  • 100 g kalvfärs
  • 2 dl grädde
  • 50 g svart trumpetsvamp
  • 0,5 dl scharlottenlöck, hackad
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Syrlig Rödlöksmarmelad:

  • 4 st stora rödlökar
  • 25 st smör
  • 0,5 dl flytande honung
  • 0,5 dl rödvin
  • 0,5 dl vinäger
  • salt
  • peppar

Selleripuré:

  • 400 g skalad och tärnad rotselleri
  • 100 g Phiadelphiaost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Savoykålsinbakad ripa: Sätt ångugnen på 100 grader. Rensa svampen. Se till att allt grus är borta. Stek sedan svampen och löken med smöret. Låt svalna.
  2. Blanda färserna med svampen och mixa i grädden. Krydda med salt och peppar.
  3. Fördela sedan ut färsen på de fyra savoykålsbladen. Dela ripbrösten på längden och lägg dom på färsen så att de nästan går från kant till kant.
  4. Se till att färsen lägger sig runt om ripbrösten. Vik sedan in kanterna på båda sidor och rulla ihop som en wrap.
  5. Avsluta med att rulla in dem i spänd plastfilm. Baka i ungen på ånga (ugn med ångfunktion), 100 grader i cirka 10 minuter, eller tills kärntemperaturen är 45 grader.
  6. Syrlig rödlöksmarmelad: Skala, halvera och skiva löken tunt. Smält smöret i panna och lägg i löken. Häll över honungen och låt löken fräsa en stund på svag värme under omrörning.
  7. Späd med vin och vinäger och låt löken småputtra tills större delen av vätskan kokat in. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Selleripuré: Lägg rotsellerin i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker. Låt koka tills den blir mjuk.
  9. Sila av spadet i en bunke mixa rotselleri slät tillsammans med färskosten. Späd eventuellt med spadet. Smaka av med salt och peppar.
  10. Lägg upp ripan och servera med selleripurén och rödlöksmarmeladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept