Grillad kalvfile´ med sparris och citron hollandaise

Från Nyhetsmorgon

En grymt god kalvfilé som är grillad och serveras med fräsch sparris och hollandaisesås med smak av citron.

Att tänka på vid inköp av vit sparris:

1. att stängerna är jämna, raka och inte visar några rost fläckar
2. knoppen på sparrisen skall vara fast och sluten
3. doften skall vara fräsch och inte sur
4. sparris som har legat torkar, men färsk sparris ska sjunga när man gnider dem mot varandra
5. då du klämmer på snittytan skall sparrisen ge ifrån sig lite vätska, därav får du bekräftat att sparrisen är färsk

17 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,6 kg sparris
  • 600 g kalvfile
  • 180 g smör
  • 3 st äggulor
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 0,5 st citronsaft från citron
  • salt
  • worcestershire sås
  • malen vitpeppar

Gör så här

  1. Vispa äggulor och vitvin över mycket svag värme eller i vatten bad tills det blir en tjockflytande och luftig sås.
  2. Rör därefter gradvis in det smälta smöret som bör har något så där samma temperatur som såsen.
  3. Smaka av med salt, vitpeppar, citronsaft och worcestershire sås.
  4. Krydda kalvfilen med salt och peppar, grilla den lätt.
  5. Servera sparrisen täckt med hollandaisen och den lätt grillade kalvfile´n Ev. med färskpotatis också.
  6. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept