Crème Ninon

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 3 dl fina ärtor (petit poise)
  • 1 dl finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 st hackad sellerisjälk
  • 3 dl kraftig hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 skvätt citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 1 skvätt torr sherry
  • 3 dl champagne

Gör så här

  1. Fräs löken i smöret till den är gyllen. Tillsätt sellerin, buljongen, vinet och 2 deciliter av grädden.
  2. Låt sjuda i tio minuter. Häll i ärtorna och låt det få ett snabbt uppkok.
  3. Mixa sedan soppan slät. Smaka av med citronsaft, salt och peppar och en skvätt torr sherry.
  4. Vispa resten av grädden lätt. Vänd sedan ner den i soppan tillsammans med ett glas champagne precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept