Sparrischutney

Sparrischutney
Foto: Erika Lidén
Från Nyhetsmorgon

En chutney är en stark, tjock sås som vanligtvis tillagas på mango eller plommon. Här gör Norbert Lang en chutney på sparris som passar bra till både kött och fisk elelr på smörgåsen.

Vill du lära dig mer om sparris? Här hittar du

Norbert Langs sparrisskola.


17 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 500 g vit sparris
  • 2 st finhackade scharlottenlökar
  • 1 st röd chili, urkärnad och finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 120 g socker
  • 60 ml vit balsamvinäger
  • 4 st apelsiner, skalade och urkärnade
  • 3 msk finhackad mynta
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Servering

  • färskost och fruktbröd

Gör så här

  1. Fräs sparrisen, löken och chilin lätt i olivoljan använd en tjockbottnad gryta.
  2. Filéea apelsinklyftorna och lägg i dem. Tillsätt socker och vinäger. Låt koka in sakta på medelvärme, tills nästan all vätska är borta. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn. Tillsätt myntan sist.
  3. Häll upp den heta chutnyn i varma konserveringsglas. Förvara i kylen när de svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept