Grillad vodkamarinerad sparris med rucoladressing

Grillad vodkamarinerad sparris med rucoladressing
Foto: Erika Lidén

Du behöver

  • 800 g ansad sparris
  • 1 dl vodka
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 hg parmesanost i bit
  • 50 g pinjenötter
  • flingsalt
  • vitpeppar från kvarn

Rucoladressing

  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • 2 msk svensk söt senap
  • 2 msk fransk senap
  • 50 g rucolasallad
  • salt
  • malen vitpeppar från kvarn
  • färspressad vitlök efter smak

Serveringsförslag

  • något härligt bröd typ ciabatta eller lantbröd

Gör så här

  1. Pensla sparrisen med vodkan, häll på olivoljan. Låt sparrisen stå och dra cirka 15 minuter.
  2. Grilla sparrisen på en inte allt för het grill. Krydda den färdiggrillade sparrisen med flingsalt och vitpeppar från kvarn.
  3. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en oljad stekpanna. Salta lite på pinjenötterna.
  4. Rör ihop senap, honung och vitvinsvinäger till en smet. Mixa oljorna med rucolasalladen. rör ned den gröna oljan långsamt, droppvis. Smaka av med salt, vitpeppar från kvarn och pressad vitlök.
  5. Lägg sparris på tallrik, ringla över rucoladressing. Strö över de rostade pinjenötterna, hyvla över parmesanosten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept