Vermicelli

Du behöver

Pastadeg:

  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • olja

Tryffelreduktion:

  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • tryffelolja
  • 1 del vitt vin
  • 2 delar grädde
  • 1 del tryffeljos
  • lagerblad
  • vitpeppar
  • kalvbuljong
  • vitlök

Gör så här

  1. Pastadeg:
  2. Blanda allt, låt vila några timmar svalt. Kavla i pastamaskinen tunt
  3. Låt pastan ligga och torka lite. Rulla på den finaste inställningen till fina strimlor.
  4. Koka i lätt saltat vatten
  5. Tryffelreduktion:
  6. Fräs den finhackade scharlottenlöken i tryffeloljan.
  7. Koka ner en tredjedel. Före serveringen, vänd pastan i reduktionen och tillsätt riven tryffel och parmesan.
  8. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept