P & Ns Terrin

Du behöver

Terrin

  • 1 st gåslever cirka 600 g
  • 5 msk portvin
  • 5 msk Madeira
  • 2 msk armagnac
  • 2 tsk socker
  • 12 g salt
  • nymalen vitpeppar

Vit balsamvinägrett

  • 2 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 3 msk fransk senap
  • 4-5 msk honung
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Terrin
    Rensa levern fri från hinnor och blodkärl.
  2. Plockar sönder levern i bitar.
  3. Blandar portvin, madeira, armagnac, salt, socker och peppar.
  4. Vänd levern i kryddbladningen och låt den står någon timmar övertäckt, i rums temperatur. Vänd den några gånger under tiden.
  5. Lägg sedan levern i en form under press i två dygn i kylen så att den mognar.
  6. Vit balsamvinägrett
    Blanda allt till en god vinägrett.
  7. Serveras med rostat bröd och sallads skott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept