P & Ns Terrin

Du behöver

Terrin

  • 1 st gåslever cirka 600 g
  • 5 msk portvin
  • 5 msk Madeira
  • 2 msk armagnac
  • 2 tsk socker
  • 12 g salt
  • nymalen vitpeppar

Vit balsamvinägrett

  • 2 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 3 msk fransk senap
  • 4-5 msk honung
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Terrin
    Rensa levern fri från hinnor och blodkärl.
  2. Plockar sönder levern i bitar.
  3. Blandar portvin, madeira, armagnac, salt, socker och peppar.
  4. Vänd levern i kryddbladningen och låt den står någon timmar övertäckt, i rums temperatur. Vänd den några gånger under tiden.
  5. Lägg sedan levern i en form under press i två dygn i kylen så att den mognar.
  6. Vit balsamvinägrett
    Blanda allt till en god vinägrett.
  7. Serveras med rostat bröd och sallads skott.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept