Passion på passionfrukt

Från Nyhetsmorgon

En mousse och en sorbet blir Passion på passionfrukt.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

19 mars 2010
Visa mer

Du behöver

Mousse

  • 3 st äggulor
  • 50 g sockerlag
  • 50 g passionpuré från färska frukter
  • 180 g vit choklad
  • 3 cl vit rom
  • 4 dl grädde

Sorbet

  • 3 dl puré av passionsfrukt
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl sockerlag
  • 0,5 dl apelsinjuice
  • 1 st gelatinblad

Sockerlag

  • 250 g vatten
  • 350 g socker
  • 65 g glykos
  • 0,5 st citron, skalet
  • 0,5 st apelsin, skalet
  • 2-4 st passionsfrukter

Gör så här

  1. Mousse
    Vispa grädden lätt och ställ kallt.
  2. Vispa äggulor, fruktpurén och sockerlag fluffigt över svag värme.
  3. Dra av från spisen och tillsätt chokladen (finhackad).
  4. Vänd ner den lätt vispade grädden och smaka av med ljus rom.
  5. Häll upp i glas och ställ kallt.
  6. Sorbet
    Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten cirka 10 minuter.
  7. Blanda de övriga ingredienserna.
  8. Krama ur vattnet ur gelatinet och blanda med 1 deciliter av sorbetblandningen.
  9. Värm i kastrull och rör till gelatinet har lösts upp.
  10. Kör i glassmaskin i cirka 35 minuter till fast konsistens eller ställ in den i frysen.
  11. Ta ut den och rör då och då.
  12. Gröp ur ett par passionsfrukter och lägga ovanpå moussen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept