Passionsfruktsmousse med vit choklad och sorbet

1h 20 min
4
1h 20 min
4

Du behöver

Moussen:

  • 3 st äggulor
  • 50 g sockerlag
  • 50 g passionpuré från färska frukter
  • 180 g vit choklad
  • 3 cl vit rom
  • 4 dl grädde

Sorbet:

  • 3 dl puré av passionsfrukt
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl sockerlag
  • 0,5 dl apelsinjuice
  • 1 st gelatinblad

Sockerlag:

  • 250 g vatten
  • 350 g socker
  • 65 g glykos
  • 0,5 st citron, skalet
  • 0,5 st apelsin, skalet

Gör så här

  1. Moussen: Vispa grädden lätt och ställ kallt. Vispa äggulor fruktpurèn och sockerlag fluffigt, dra av från spisen och tillsätt chokladen (hackad).
  2. Vänd ner den lätt vispade grädden och smaka av med ljus rom, markera i glas och ställ kallt.
  3. Sorbet: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten cirka 10 minuter, blanda de övriga ingredienserna
  4. Krama ur vattnet ur gelantinet och blanda med 1 deciliter av sorbetblandningen. Värm i kastrull och rör till gelantinet har lösts upp. Kör i glassmaskin i cirka 35 minuter till fast konsistens eller ställ in den i frysen, ta ut den och rör då och då.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept