Sparrismousse med vit choklad serveras med sparriskompott

Från Nyhetsmorgon

En mousse på sparris med vit choklad som serveras med en sparriskompott

Att tänka på vid inköp av vit sparris:

1. att stängerna är jämna, raka och inte visar några rost fläckar
2. knoppen på sparrisen skall vara fast och sluten
3. doften skall vara fräsch och inte sur
4. sparris som har legat torkar, men färsk sparris ska sjunga när man gnider dem mot varandra
5. då du klämmer på snittytan skall sparrisen ge ifrån sig lite vätska, därav får du bekräftat att sparrisen är färsk

17 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g sparris
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 st blad gelatine
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 st riven citron
  • 100 g Lätt vispad grädde
  • 100 g vit choklad

Sparris kompott:

  • Den skalade sparrisen, strimlad
  • Lika mycket syltsocker
  • 0,5 st citron, saften
  • 0,5 st vaniljstång
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Skala sparrisen.
  2. Koka sparrisskalen, vaniljstång den rivna citronen i gräddmjölken.
  3. Låt skalen dra vid sidan av spisen sila efter 10 – 15 minuter.
  4. Tillsätt det i kallt vatten blötlagda gelatinet och rör ut med den vita chokladen.
  5. Låt det svalna, rör då och då tills den börja stelna.
  6. Tillsätt den lättvispade grädden.
  7. Sparris kompott:
  8. Sautera sparris i oljan på spisen.
  9. Tillsätt vanilj, citronsaften och syltsockret, koka i cirka 5 minuter.
  10. Portionera i t.ex. ett glas.
  11. Kyl ned.
  12. Kan servera med en syrlig sorbet.
  13. Smaklig måltid
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept