Tryffelvinegrette

10 min
Från Nyhetsmorgon

En vinegrette med tryffel känns riktigt lyxig. Blanda i en sallad och servera med till exempel pilgrimsmusslor.

15 november 2007
Visa mer
10 min

Du behöver

  • 1 dl kallpressad olivolja
  • 0,5 dl nötolja
  • 1 dl naturell olja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 3 msk honung
  • 2 st citroner
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tryffelolja
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 20 g färsk riven tryffel

Gör så här

  1. Tvätta citronerna noga och torka. Riv av skalet och lägg i en skål. Pressa även i saften. Blanda alla ingredienser, men var försiktig med vitlöken (man ska bara ana smaken, den får inte ta över). Ringla dressingen över en fräsch grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept