Vit sparris med rosa grapefrukthollandaise, lufttorkad skinka

4

Du behöver

  • Hanterig av sparrisen se Norbert Langs sparrisskola
  • 1,2 kg vit sparris
  • 4 hg lufttorkad skinka
  • 3 rosa grapefrukt, två. att filera ut klyftor till garneringen och en till hollandaisen
  • Grapefrukthollandaise
  • 1 rosa grapefrukt
  • 2 äggulor
  • 1 finhackad charlottenlök
  • 2 msk. vitvinsvinäger
  • 5 krossade vitpepparkorn
  • ett lagerblad
  • 200 g skirat smör
  • 4 msk sparrisfond
  • 4 msk vittvin
  • lite salt

Gör så här

  1. Gör så här: lök, vinäger, vittvin, lagerblad, vitpeppar, sparrisfond och grapefruktsaften kokas ner till en tredjedel. Sila av kryddorna. Blanda i äggulorna, vispa detta i ett varmt vattenbad, tills du kan skriva din signatur i smeten. (vid för hög värme blir det äggröra)
  2. Rör in det skirade smöret som ska hålla samma temperatur som äggsmeten.
  3. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept