Tryffelrisoni

4

Du behöver

  • 200 g risoni
  • 1 schalottenlök finhackad
  • Lite tryffelolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl kalv- eller kycklingbuljong
  • 1 dl tryffeljuice
  • lagerblad
  • vitpeppar
  • salt
  • ytterst lite vitlök
  • 20 g parmesanost
  • 10 g tryffel

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Fräs schalottenlök i tryffelolja. Tillsätt vin, grädde, buljong och tryffeljuice och kryddor. Låt koka ihop till två tredjedelar av ursprunglig vätska. Blanda ner den nykokta risoni i tryffelreduktionen och låt koka upp snabbt. Blanda i lite riven parmesanost. Servera med raspad tryffel på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept