Cappucino på Grön sparris

4

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl torrt vittvin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt, vitpeppar, ev. lite färskpressad vitlök och lite citron
  • minimjölk

Gör så här

  1. Koka den gröna sparrisen mjuk i lättsaltat vatten med hönsbuljongtärning.
  2. Vattnet ska precis täcka sparrisen. Lyft ur sparrisen.
  3. Koka ner sparrisfonden till hälften. Lägg tillbaka sparrisen i fonden, mixa och blanda med grädden och det vita vinet.
  4. Låt koka upp och smaksätt med kryddorna, mixa den fluffig.
  5. Skumma minimjölken.
  6. Häll upp i cappucinokoppar, toppa med den skummade mjölken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept