Sparrisomelett med örter

15 min
2
Sparrisomelett med örter
Foto: Erika Lidén
15 min
2

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 hg grön sparris, ansad och strimlad
  • 1 finhackad scharlottenlök
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl riven Västerbottensost
  • salt
  • vitpeppar från kvarn
  • persilja
  • dragon
  • timjan
  • gräslök
  • dill

Gör så här

  1. Fräs löken och den strimlade sparrisen i smöret på låg värme i en stekpanna utan att de tar färg.
  2. Knäck äggen i en skål, krydda med salt och vitpeppar från kvarn. Lägg i örterna, tillsätt mjölken och vispa lätt. (Vispar man för mycket förstörs konsistensen). Häll i äggsmeten i pannan och rör om. Öka successivt värmen, rör om med en gaffel så att smeten lossar från kanterna.
  3. Tillsätt osten, fortsätt att röra om tills omeletten nästan stelnat. Sänk värmen och vänta en stund så att den blir gyllengul på undersidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept