Varm sparris i citronhollandaise / grapefrukthollandaise

Du behöver

  • 2 st citroner eller grapefrukt
  • 2 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 st krossade vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 200 g skirat smör
  • 3 msk sparrisfond
  • salt efter behag

Gör så här

  1. Filea citronen / grapefrukten och pressa ur saften. Blanda vinäger, sparrisfond, vitpeppar samt lagerblad. Låt koka med fonden till 1/3.
  2. Tillsätt äggulorna och hälften av citron- / grapefruktsaften. Vispa detta i ett varmt vattenbad, tills du kan skriva din signatur i smeten (vid för hög värme blir det äggröra).
  3. Rör ner det skirade smöret, lite i taget (håll samma temperatur som äggsmeten).
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept