Sjuden chokladkräm med rostad vit choklad, hallon och rapsolja smaksatt med lakrits

30 min + 3 h i kyl
4
30 min + 3 h i kyl
4

Du behöver

Chokladkräm

  • 125 g grädde
  • 125 g mjölk
  • 35 g socker
  • 50 g äggula
  • 0,5 vaniljstång

Rostad vit choklad

  • 100 g vit choklad

Servering

  • rapsolja smaksatt med lakrits
  • hallon
  • lakritsstång

Gör så här

  1. Chokladkräm
    Koka upp grädde, mjölk, socker och vanilj.
  2. Sila mjölkkoket över äggulan och vispa.
  3. Värm allt till 84 grader under omröring.
  4. Häll över hackad choklad och vispa tills all choklad smält.
  5. Ställ i kyl och låt stelna i minst 3 timmar.
  6. Rostad vit choklad
    Värm ugnen till 165 grader.
  7. Hacka chokladen och sprid ut på bakplåtspapper.
  8. Rosta i ugn ca 3-4 minuter.
  9. Till servering
    Spritsa krämen på skedar.
  10. Lägg ett hallon i krämen.
  11. Toppa med lakritsolja, riven lakritsstång och rostad choklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept