I samarbete med Scan

Nötmarinerad karré med grillad ananas och yoghurtdressing

45 m
4
Scan Nötmarinerad karré med grillad ananas & yoghurtdressing
Foto: Angelica Söderberg
Från Scan

Grilla karré av rapsgris och glasera med en BBQ-glaze med hackade nötter! Servera tillsammans med grillad ananas och en myntasmakande yoghurtsås.

Vill du veta allt om varför man marinerar kött, klicka här!
Eller, vill du veta hur man får en perfekt köttbit, spana in vår temp.guide här!


28 juni 2016
45 m
4

Du behöver

BBQ-glaze

  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 3 dl chilisås
  • 4 msk råsocker
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 1 dl mandlar, hackade
  • salt och peppar

Yoghurtsås

  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

På grillen

  • 1 pkt Scans karré i skivor, rapsgris
  • 1 ananas

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till glazen.
  2. Mixa matyoghurt med mynta och honung. Smaka av med salt. Ställ in såsen i kylen fram till servering.
  3. Grilla karrén på hög värme tills den får en fin färg och yta. Dra sedan köttet åt sidan och låt grilla färdigt på lägre värme, ca 20 minuter. Pensla karrén med glaze precis innan köttet är klart. Pensla på ännu precis innan servering.
  4. Dela ananasen i 4 delar och grilla så de får smak och färg.
  5. Servera köttet tillsammans med grillad ananas och yoghurtsås.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept