Njure i senapssås

Njure i senapssås
Foto: TV4

Välj njure efter din egen smak: kalv, lamm eller gris. Knepet för att få den riktigt god är att först ge den ett hastigt uppkok. Prova!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 5-600 g njure
  • salt och peppar
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl nötbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • ev 1 msk konjak
  • 0,5 dl hackad persilja
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Ge njuren ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Putsa bort fettet och skär köttet i skivor. Krydda med salt och peppar. Finhacka löken.
  2. Bryn köttet på båda sidor med smör i en panna tillsammans med löken. Ta upp köttet.
  3. Koka ur pannan med buljong, grädde, senap och ev. konjak. Koka ihop och sila såsen över köttet. Strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept