Halstrade pilgrimsmusslor med avokadobakelse och mangopuré

Halstrade pilgrimsmusslor med avokadobakelse och mangopuré
Foto: TV4
4

Du behöver

Mangopuré

  • 0,5 st mangofrukt
  • 0,5 tsk vivinsvinäger
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 st röd spansk peppar, ca 10 gram

Avockdobakelse

  • 2 st avokador
  • 0,5 st lime, saften (ca 1.5 msk)
  • 1 st liten rödlök

Halstrade pilgrimsmusslor

  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 st pressad vitlök

Gör så här

  1. Mangopuré
    Skala, kärna ur och skär mangon i mindre bitar.
  2. Kör mangon i matberedare tillsammans med vinäger och socker, till en slät konsistens.
  3. Kärna ur, strimla och finhacka den spanska pepparn. Blanda den med mangopurén. Ställ kallt till serveringen
  4. Avokadobakelse
    Dela avokadorna på mitten och plocka bort kärnorna.
  5. Gröp ur fruktköttet med en sked och skär det i cm-stora tärningar.
  6. Pressa limesaft över. Salta och blanda.
  7. Skala och dela löken i halvor. Finstrimla hälften med en mandolin eller en vass kniv. Grovhacka resten av löken och blanda den med avokadon.
  8. Forma små bakelser med hjälp av ett kakmått med hög kant, en s.k. utstickare. Placera resten av löken som ett litet knyte ovanpå bakelserna.
  9. Pilgrimsmusslor
    Pensla pilgrimsmusslorna på båda sidor med olivolja. Salta peppra och gnid in dem med pressad vitlök.
  10. Hetta upp en torr grillpanna. Grilla pilgrimsmusslorna, cirka en min på var sida. Garnera med havskräftor och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept