Vit choklad- och apelsinmousse

Vit choklad- och apelsinmousse
Foto: TV4

Mousse är en väl beprövad dessert. Här med choklad- och apelsinsmak.

Dryck som passar
Muscat de Beaumes-de-Venise 2006.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

14 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 gram vit choklad
  • 3 st äggulor
  • 2 msk socker
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 0,5 st apelsin (skalet rivet)
  • 3 dl grädde
  • 2 st passionsfrukter
  • mörk choklad

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke tillsammans med äggulor och socker.
  2. Sätt bunken över en kastrull med småkokande vatten och rör hela tiden tills chokladen smälter och äggsmeten tjocknar.
  3. Tag bort bunken från värmen och blanda i apelsinskal.
  4. Låt krämen svalna. Det går fortare om man ställer bunken i kallt vatten och rör om.
  5. Vispa grädden och rör ner i den svalnade äggkrämen.
  6. Blanda ordentligt och häll sedan upp smeten i portionsglas.
  7. Ställ kallt i minst 2 timmar.
  8. Dekorera med mörk choklad och en halv passionsfrukt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept