Västerbottensblinier

45 min

Västerbottensblini med löjrom och crème fraiche toppad med rödlök och dillpesto.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet ger ca 10 stycken blinier.

Dryck: Bollinger.

20 oktober 2010
Visa mer
45 min

Du behöver

  • 0,25 pkt jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,75 dl gräddfil
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl mjöl
  • 1 st äggula
  • 1 st äggvita
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 dl Västerbottensost, riven

Dillpesto

  • 0,5 dl god olivolja
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 knippe dill
  • 0,5 dl citron, pressad
  • Flingsalt, efter smak

Till servering

  • crème fraiche
  • löjrom
  • rödlök, hackad
  • dillpesto

Gör så här

  1. Blinier
    Värm mjölken till fingervarmt, blanda med jästen tills den löses upp.
  2. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Vispa äggvitan till vitt skum.
  4. Rör ner osten i smeten och vänd sedan försiktigt ner äggvitan.
  5. Grädda små plättar i smörad stekpanna.
  6. Dillpesto
    Mixa alla ingredienserna med stavmixer.
  7. Servera med crème fraiche, löjrom, hackad rödlök och dillpesto.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept