Renskavspytt

Renskavspytt
Foto: TV4
2

Du behöver

  • st 4-5 potatisar
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1,5 dl vatten
  • 1 paket renskav (240G)
  • 1 st rött äpple
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk lingonsylt
  • 1 msk riven pepparrot
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis, palsternacka och morot, Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Bryn i 1 msk smör i en stekpanna med höga kanter. När det börjar få färg, tillsätt vattnet och låt koka på svag värme under lock tills vattnet kokat bort.
  3. Rör då och då. Häll över i en stor form.
  4. Bryn renskav i stekpannan med 1 msk smör.
  5. Skär äpplet i tärningar med skalet kvar. Tillsätt äpple och låt fräsa med.
  6. Blanda renskavsfräset i rotsakerna. Rör ner vinäger och lingonsylt.
  7. Krydda med 1 tsk salt och ½ krm peppar.
  8. Strö över pepparrot strax före servering. Lingonsylt passar utmärkt även till servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept