Tlaouhe

Tlaouhe
Foto: TV4

Du behöver

  • 2,5 l vatten
  • 6 dl röda linser
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 tsk rödpeppar (cayennepeppar)
  • 1 st hönsbuljong
  • 1 st gul lök
  • Citron, efter smak
  • Stekstrimlor av morötter och hackad mynta, till garnering

Vitlökssticks

  • 1-2 tunnbröd
  • smör
  • 4 st vitlöksklyftor
  • en nypa havssalt

Gör så här

  1. Skölj linserna i vatten ett par gånger.
  2. Häll upp vattnet och blanda linserna med saltet och buljong.
  3. Låt det koka upp på hög värme för att sedan låta det små puttra.
  4. Lägg i kryddorna.
  5. Hacka löken och fräs dem i 1 msk olivolja.
  6. Strax innan soppan är färdig lägger du i löken och låt den små puttra i ca 10 min.
  7. Ju längre den får koka desto tjockare konsistens får soppan.
  8. Mixa till en slätare soppa.
  9. Vitlökssticks
    Ringla smör över tunnbrödet.
  10. Riv vitlöken med rivjärn över brödet och strö över havssaltet.
  11. Vik tunnbrödet på mitten och grilla lätt i klämgrill tills det får lite färg.
  12. Skär sedan brödet på diagonalen i 2 cm breda bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept