Tallanines del Rio

Tallanines del Rio
Foto: TV4

Tallanines del Rio

Av: Nils och Graciela - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

Färsk pasta med salsa på oxfilé, uruguayansk chorizo och oxfärs med lök, vitlök, chilisås, tomatpuré, krossade tomater, basilika, lagerblad. Dekoreras med riven parmesanost, basilikablad och färska tomater med olivolja.

Vintips från Nils och Graciela
Tokolosh Merlot art nr 2057, 74 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 8 oxfilémedaljonger
  • olivolja
  • 8 skivor bacon
  • 2 gula lökar
  • 1 kg oxfärs
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 chorizokorvar
  • 1 förp krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl chilisås
  • 3 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • färsk pasta (för 8 personer)
  • parmesanost (till garnering)
  • färska basilikablad (till garnering)
  • färska tomatskivor (till garnering)
  • några droppar olivolja (till garnering)

Gör så här

  1. Bryn 8 oxfilémedaljonger i olivolja, snurra runt en skiva bacon och sätt i ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter.
  2. Hacka 2 lökar (gula), bryn löken gyllenbrun i olivolja tillsammans med 1 kg oxfärs, tillsätt 3 vitlöksklyftor.
  3. Skär 4 stycken chorizo i 2 cm, stora skivor tillsätt chorizon i salsan, blanda i 1 burk krossade tomater, 4 msk tomatpuré och 3 dl chilisås.
  4. Lägg i 3 st lagerblad, salt och svartpeppar.
  5. Låt det puttra i 15 minuter.
  6. Koka pastan i vatten, 2 msk olivolja och salt i 5 minuter.
  7. Häll ut vattnet och lägg upp på tallriken, gör en grop i mitten och häll i salsan.
  8. Ta fram oxfilén och lägg upp en skiva ovanpå salsan.
  9. Riv parmesanost efter smak och strö över.
  10. Dekorera med basilikablad och servera med ett par tomat skivor och stänk några droppar olivolja på.