Delicias de los sabaleros

Delicias de los sabaleros
Foto: TV4

Delicias de los sabaleros

Av: Nils och Graciela - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Plantillas doppade i hemlagad dulce dé leche. Serveras med päronskivor i sockerlag, Färska fikon gratinerade med mögelost och honung. Dekoreras med citronmeliss och serveras med päroncognac och grädde.

Dryckestips från Nils och Graciela
Meukow Cognac art nr 163, 289 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 1 förp kondenserad mjölk
  • 8 färska fikon
  • Valfri mögelost
  • honung
  • Plantillas, räkna 2 kex per person (plantillas köper man färdiga i butik. Det är en sorts italienska kex.)
  • 2 päron i sockerlag, 1 skiva per person
  • färsk citronmeliss, till garnering

Gör så här

  1. Koka en burk kondenserad mjölk i 1.5 timma. Låt det svalna ordentligt innan du öppnar burken!
  2. Snitta fikon i fyra delar, nästan hela vägen igenom och lägg i en bit mögelost och gratinera i ugnen i 200 grader i 10 minuter.
  3. Ta ut fikonen och häll över lite honung.
  4. Doppa plantillas i dulce de leche (den kondenserade kokta mjölken)
  5. Lägg 2 plantillas i en skål tillsamman med en päronhalva.
  6. Lägg i det gratinerade fikonet och toppa med citronmeliss.
  7. Serveras med päronkonjak.