Majssoppa

Majssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Majssoppa

Av: Nils Norén

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

30 min

Härligt mustig soppa på majs, potatis, lök och bacon.

Ingredienser

portioner
  • 225 g bacon grovt hackade [ca 8 skivor]
  • 1 potatis, skalad och skuren i 1 1/2 cm stora kuber
  • 2,5 dl gul lök, hackad
  • 2 dl stjälkselleri, hackad
  • 2 lagerblad
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl frusna majskorn
  • 4,5 dl majskorn
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl stjälkselleri, hackad
  • 0,25 tsk tabasco

Gör så här

  1. Stek baconen knaprig i en stor panna på medelhög värme. Lyft ur, lägg på pappershanduk och låt rinna av. Spara 2 matskedar fett i pannan.
  2. Ansa grönsakerna och lägg ner potatis, lök, selleri, och lagerblad i pannan. Sautera på medelhög värme tills grönsakerna mjuknat, i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt mjölk, majskorn och grönsaksbuljong och låt koka upp. Sänk till medel/låg värme och låt sjuda under lock tills potatisen mjuknat, i cirka 15 minuter.
  4. Tillsätt selleri, Tabasco och bacon och låt sjuda utan lock tills smakerna blandats, i cirka 5 minuter. Salta och peppra och tillsätt eventuellt mer Tabasco.