Fiskbagetter

Du behöver

  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 msk socker
  • 1 jalapeno chili, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tomater, i tunna skivor
  • 2 msk majonnäs
  • 2 bagetter, delade horisontalt i hölften
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 salladshuvuden, bladen väl sköljda
  • 4 aborrfiléer på ca 100 gram styck, delade på hälften
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, delad i 4 klyftor

Gör så här

  1. Inlagda tomater; Koka 1 ¼ dl vatten, vitvinsvinäger, socker, chili och vitlök. Ta bort från värmen och låt svalna. Tillsätt sedan tomaterna.
  2. Bred majonnäs på båda sidor av brödet, och senap på toppen av den övre delen. Lägg salladsblad på den under halvan.
  3. Borsta fisken med chili
  4. Häll olivolja i en stekpanna och stek fiskfiléerna på medelhög värme, i 2 minuter på vardera sida.
  5. Lägg fisken ovanpå salladen och toppa med inlagda tomater. Servera med lime klyftor
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept