Fiskpudding

Fiskpudding
Foto: Jacob Grange
4

Du behöver

  • 400 g urbenad fisk, t.ex. gädda
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 dl ris
  • 3 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • smör
  • dill, hackad
  • 1 st citron
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk.
  2. Skär fisken i bitar och och lägg i kastrull med löken.
  3. Täck fisken med vatten. Tillsätt 1 tsk salt. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Sila sedan över fonden till en annan kastrull.
  4. Häll i riset i fonden och koka i ca 20 min. Tillsätt mjölken och låt koka in i riset, konsistensen ska bli grötaktig.
  5. Rör ned äggen i det grötaktiga riset. Tillsätt fisken och rör till en jämn smet.
  6. Fyll smeten i en smörad form och grädda i 200°C 25-30 min.
  7. Servera med smält smör, dill och pressad citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept