Kalvfilé Maxims

4

Du behöver

  • 4 kalvfiléer á 100 g, eller fläskfilé
  • 250 g champinjoner
  • 1 glas portvin
  • 2 dl vispgrädde
  • citron
  • smör
  • paprikapulver
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Kalvfilén plattas ut till knappt en centimeters tjocklek. De klappas in med paprikapulver, saltas, peppras och vändes i vetemjöl. Stekes därefter i en panna med smör så att de får en vacker guldbrun färg, men så att de är en liten aning rosa inuti.
  2. När filéerna är färdiga tas de upp ur panna och hålles varma på ett fat. Litet mera smör tillsättes, skivade champinjoner kastas i och stekes hastigt. När de har fått lite färg och fuktigheten kokat bort, fylles på med 1 glas portvin. Detta får koka ihop tills ungefär hälften återstår, så hälles vispgrädde i, såsen får koka tills den blir lagom simmig, tas då av plattan samt avslutas med en klick smör. Avsmakas med salt och peppar samt en droppe citron och hälles över filéerna.
  3. Serveras med ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept