Bellmans strömming

20 min
4
Bellmans strömming
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Den här senapsmarinerade strömmingen har fått sitt namn efter skalden Bellman. Servera den smörstekt med exempelvis ett gott potatismos.

4 maj 2009
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer

Marinad:

  • 2 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk Colmans senapspulver
  • 1 tsk salt

Till stekning:

  • grovt rågmjöl
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Börja med marinaden. Vispa ihop ägg och grädde med senap, senapspulver och salt. Lägg i strömmingsfiléerna och vänd dem noga i bunken så att marinaden täcker ordentligt. Låt stå kallt i ett dygn.
  2. Vänd filéerna i grovt rågmjöl smaksatt med salt. Stek sakta i smör och servera direkt, gärna med potatispuré.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept