Oxgryta med nudlar

Oxgryta med nudlar
Foto: Fredrik sandin carlsson
Från Nyhetsmorgon

En härlig och rustig oxgryta med öl som reder sig själv på spisen. Grönsakerna i grytan kan varieras beroende på vad man råkar ha hemma för tillfället.

27 december 2007
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 600 g grytbitar av oxkött
  • 1 st gul lök, skivad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st lagerblad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 flaska öl, 33 cl
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • salt
  • peppar (gärna vitpeppar)
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 st morötter
  • 3 st palsternacka
  • 6 st smålökar
  • hackad dragon till servering
  • 2 pkt nudlar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Värm upp en stekpanna och bryn köttet i smör i omgångar. Lägg över i en gryta. Ta med löken och tomatpurén i sista omgången. Tillsätt sedan buljongen och vattnet, fräs ur pannan och häll i grytan.
  2. Tillsätt ölen, de krossade tomaterna, lagerbladen och vitlöksklyftorna (hela). Koka grytan sakta under lock i 45 minuter.
  3. Hacka morötterna, palsternackan och smålökarna i små bitar. Lägg i dem i grytan när köttet är nästan färdigt. Låt koka ett litet tag till.
  4. Koka upp vatten i en kastrull och koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll sedan bort vattnet. Fördela nudlarna på tallrikar och lägg upp grytan. Strö över hackad dragon och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept