Nils Emils lammgryta

Nils Emils lammgryta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
45 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 kg grytbitar av benfritt lammkött
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st gula lökar
  • 200 g Karl Johansvamp eller trattkantareller
  • 1 st morot
  • 4 dl buljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn köttet i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Skala och hacka löken. Dela svampen i mindre bitar och skala och tärna moroten. Bryn lök och svamp, lägg över i grytan. Lägg i morot och häll över buljong. Låt småkoka ca 30 min eller tills köttet känns mört.
  3. Sila av skyn och håll resten varmt. Koka samman skyn till ca 4 dl. Blanda mjölet med grädden och red av skyn. Låt såsen koka några minuter. Lägg i gelén.
  4. Häll såsen över köttet och de övriga ingredienserna. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan strax innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept