Spenatplättar med gräslökssås

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 4 dl gräddmjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 dl bladspenat (fryst), grovhackad
  • smör att grädda i

Gräslökssås:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk vinäger
  • 4 msk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Vispa samman äggen, hälften av gräddmjölken och mjölet till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och smaksätt med salt och peppar. Blanda i spenaten.
  2. Gräslökssås: Blanda samman alla ingredienserna till såsen.
  3. Grädda plättar och servera dem två och två med en klick gräslökssås emellan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept