Selleribottnar med gräddstuvade champinjoner

4

Du behöver

  • 1 st medelstor rotselleri
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • smör
  • salt, peppar från kvarn
  • hackad persilja till servering

Gör så här

  1. Skiva sellerin och skär ut fyra skivor, ca 1 cm tjocka.
  2. Skiva champinjonerna, inte för tunt. Sätt på en kastrull med 1 msk smör i. Lägg i svampen, rör om och låt den svetta tills det mesta av vätskan kokat in. Strö över vetemjöl, rör om och tillsätt grädde, lite i taget. Koka tills det blivit en lagom tjock stuvning. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka selleribottnarna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. De bör inte vara alltför välkokta. Lyft upp bottnarna och låt dem rinna av.
  4. Lägg upp rotselleribottnarna på varmt fat eller tallrikar. Fördela champinjonstuvningen på och strö persilja över.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept