Spenat och cheddarpaj med knaperstekt bacon och melonsallad

Från Nyhetsmorgon

Nils- Emil gör här en fantastisk paj på spenat och cheddar. Till denna severar han bacon och melonsallad.

9 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

Pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 0,5 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 200 g bacon, i strimlor
  • 200 g babyspenat, fräst i lite olja
  • 3 dl cheddarost
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar från kvarn

Melonsallad:

  • 0,5 vattenmelon, skuren i mindre bitar
  • 1 huvud romansallad, i strimlor
  • 1 dl gräddfil
  • 50 g hackade och rostade valnötskärnor
  • salt och peppar från kvarn

Gör så här

  1. Pajdeg:
  2. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och kör till en deg. Låt den vila i kylen en halvtimme. Kavla eller kläm ut degen i en pajform (24 centimeter i diameter). Förgrädda skalet tills det fått lite färg, ca 15 minuter.
  3. Fyllning:
  4. Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Fördela baconet, spenaten och ost i pajskalet och slå över äggstanningen. Grädda pajen i 200 grader varm ugn ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat och fått vacker färg.
  5. Servera med melonsallad.
  6. Melonsallad:
  7. Blanda gräddfil med salt, peppar och valnötskärnorna. Rör i hop med melon och vänd försiktigt ned salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept