Italienskt lökbröd

4

Du behöver

  • 25 g färskjäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 1 dl matbrödsmjöl av fyra sädesslag
  • 7 dl bakvetemjöl
  • 1,5 tsk gourmétsalt
  • 1 dl olivolja
  • 3 st gula lökar, skivade
  • salt att strö på

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt och 1/2 dl olja.
  2. Arbeta in mjölet till en smidig, ganska fast deg. Arbeta degen cirka 10 minuter i matberedare.
  3. Låt degen jäsa en halvtimme i rumstemperatur.
  4. Dela den i två delar och kavla ut till två ovala, cirka 1/2 cm tjocka bröd.
  5. Lägg över på plåtar.
  6. Platta till bröden med hjälp av fingrarna.
  7. Täck med skivad lök och strö över lite salt.
  8. Häll 1/2 dl olivolja i en fin stråle över de två bröden.
  9. Låt jäsa i cirka 15 minuter.
  10. Grädda sedan i 200 grader varm ugn 10-15 minuter.
  11. Låt brödet svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept