Korngrynskaka: Lägg korngrynen i blöt över natten. Häll av blötläggningsvattnet och skölj av grynen. Koka grynen i buljongen tillsammans med den hackade löken. Koka tills korngrynen blivit mjuka.
Häll av buljongen. Fräs korngrynen i lite smör i en panna tillsammans med äppeltärningarna. Smaksätt med salt, peppar och timjan. Lägg korngrynen i en smord ugnssäker form.
Vispa ihop ägg med mjölk till en äggstanning och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Slå äggstanningen över korngrynen och baka av i 175 grader varm ugn tills äggstanningen stannat, 30-45 minuter.
Löksauté: Skala och skär löken i klyftor. Svetta klyftorna i lite olja, pressa i vitlök. När löken blivit nästan genomskinlig tillsätt hönsbuljong, tomatpuré, sirap och ättika. Låt det koka ihop och tjockna. Smaka av.
Knaperstek fläsket. Dela korngrynskakan i portionsbitar. Lägg upp alltihop på varma tallrikar. Garnera eventuellt med färsk timjan.