Stekt eller grillad kalvkotlett med lökmarmelad

4

Du behöver

  • 4 st kalvkotletter
  • salt, svart- eller vitpeppar från kvarn

Lökmarmelad:

  • 4 st stora rödlökar
  • 3 dl torrt vitt vin
  • salt, peppar från kvarn
  • 1 kruka basilika
  • smör
  • bakad potatis till servering

Gör så här

  1. Stek eller grilla de kryddade kalvkotletterna.
  2. Lökmarmelad: Finhacka löken och stek den försiktigt i smör så att den får vacker färg. Salta, peppra och slå på vin. Koka sakta tills vinet så gott som dunstat bort. Avsluta med 3 msk kallt smör. Blanda ner de grovt strimlade basilikabladen när det är dags för servering.
  3. Lägg kalvkotletterna på en bädd av lökmarmelad och servera med bakad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept