Oxsvansragu

4

Du behöver

  • 1,5 kg oxsvans, delad i bitar
  • 1 st gul lök, grovt hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rödvin
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 4 skivor rimmat sidfläsk
  • 1 st stor morot
  • 1 bit rotselleri
  • 200 g färska champinjoner
  • 100 g soltorkad tomat, i mindre bitar
  • salt
  • peppar från kvarn
  • smör och olja till stekning
  • soja
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Bryn oxsvansbitarna i olja och smör i en rymlig gryta. Salta och peppra och tillsätt löken och vitlöken. Lägg i tomatpurén och fräs ytterligare en stund. Slå på rödvin, buljong och lite soja och lägg på ett lock och låt grytan småkoka i ca 2 timmar.
  2. Under tiden ansa och skär rötterna i små tärningar. Dela champinjonerna i två eller fyra delar. Skär fläsket i 1/2 cm stora bitar. Stek fläsket knaprigt i en stekpanna. Slå av en del av fettet och lägg i rötterna och champinjonerna och fräs ytterligare en stund.
  3. När köttet börjar lossna från benen på oxsvansen är det dags att lägga i fläsk, soltorkad tomat och grönsaker och låta det koka ca 15 minuter. Strö rikligt med hackad persilja över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept