Nils-Emils fläskfilépanna med potatiskaka

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 msk fransk senap
  • 1 burk kantareller, ca 200 g
  • 100 g sockerärter
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 dl buljong
  • 2 dl vispgrädde
  • smör, olja
  • salt
  • peppar

Till potatiskakorna:

  • 6 st kokta, grovt rivna potatisar
  • 1 st finhackad gul lök
  • salt
  • peppar
  • hackad persilja
  • lite olja

Gör så här

  1. Skär fläskfiléen i tunna, tunna skivor. Skär sockerärterna i strimlor längsefter.
  2. Fräs kantarellerna i lite smör och olja. Salta och peppra en liten aning.
  3. Stek fläskfiléskivorna hastigt, salta och peppra. Tillsätt kantarellerna, senap och dragon. Tillsätt buljong och grädde och koka ihop några minuter. Smaka av med ev mer salt.
  4. Potatiskakor: Forma potatisen med löken till små kakor. Krydda med salt, peppar och persilja. Stek vackert bruna I lite olja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept