Leversauté med bacon

4

Du behöver

  • 500 g ungnötslever
  • 4 st små lökar
  • 4 skivor bacon, i strimlor
  • 6 st champinjoner, skivade
  • 1 st syrligt äpple, i tärningar
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong från tärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk maizenaredning
  • salt, peppar från kvarn
  • smör och olja till stekning
  • hackad persilja till servering
  • ris eller pressad potatis
  • sallad och någon grönsak

Gör så här

  1. Putsa levern från eventuella hinnor. Skär den i 1/2 cm tjocka strimlor. Skala och skär lökarna i små klyftor. Värm upp en stor gryta. Lägg i smör och olja. När det börjar bli brynt läggs lökklyftorna, leverstrimlorna och baconstrimlorna i. Rör om och låt det bryna ordentligt. Salta och peppra en aning.
  2. Lägg i champinjonerna och äppeltärningarna efter en stund. Rör om och tillsätt vin, buljong, senap och soja. Koka i cirka 5 minuter. Blanda ut maizenaredningen med lite vatten och red av till simmig konsistens. Alternativt kan man hälla mörk maizenaredning direkt i grytan. Strö över persilja strax före serveringen.
  3. Smaka av och servera tillsammans med ris eller pressad potatis, sallad och någon grönsak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept